από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ AU BLEU
Υλικά:
- 4 φέτες φιλέτο μοσχάρι
- 1 μπουκάλι μπύρα Βελγίου
- 100 γρ ροκφόρ
- 30 γρ μαύρη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε καυτή σχάρα από μαντέμι ρίχνουμε τα φιλέτα.
Αλατίζουμε και τα γυρίζουμε μόλις αλλάξουν χρώμα. Τα σβήνουμε με την μπύρα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα, βάζουμε στην θέση τους την κρέμα και το ροκφόρ και όταν το τυρί λιώσει επαναφέρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με μικρά καραμελωμένα κρεμμυδάκια.
Σε καυτή σχάρα από μαντέμι ρίχνουμε τα φιλέτα.
Αλατίζουμε και τα γυρίζουμε μόλις αλλάξουν χρώμα. Τα σβήνουμε με την μπύρα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα, βάζουμε στην θέση τους την κρέμα και το ροκφόρ και όταν το τυρί λιώσει επαναφέρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με μικρά καραμελωμένα κρεμμυδάκια.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...