από
funkycook
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
Υλικά:
- 4 φιλέτα μοσχάρι
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 250 ml. ζωμό βοδινού
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 κ.σ. worcestershire sauce
- 2 κ.σ. Dijon mustard
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόκρεμα (creme fraise)
- 10 μικρά αγγουράκια τουρσί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2' λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
Προσθέτουμε την worcestershire sauce, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τη μουστάρδα, το ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15' λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Βράζουμε άλλα 2' λεπτά.
Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2' λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
Προσθέτουμε την worcestershire sauce, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τη μουστάρδα, το ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15' λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Βράζουμε άλλα 2' λεπτά.
Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...