ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΜΠΕΙΚΟΝ ΛΩΡΙΔΕΣ (ΧΟΙΡΙΝΟ) ΣΕ ΣΠΙΡΤΟΖΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Υλικά (κρέας):
- 2 κιλά μπέικον σε λωρίδες κομμένες
ομοιόμορφα
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Υλικά (για τη μαρινάδα):
- 1 μικρό κουτάκι χυμό πορτοκαλιού (250 γρ.)
- 1 μικρό κουτάκι ντοματοχυμό
- 4 σκελίδες σκόρδο (η μέθοδος με το μαχαίρι μου έλυσε τα χέρια
εμένα όσον αφορά το καθάρισμα του, αν δεν έχετε το ειδικό
εργαλείο)
- 4 κουταλιές μέλι
- 8 κουταλιές σόγια
- 8 κουταλιές γούστερ σος
- ρίγανη ξηρή
- θυμάρι ξηρό
- πιπερι μαύρο
- Πλένουμε το κρέας (οι απόψεις είναι διφορούμενες αν το κρέας
πλένεται). Εγώ το πλένω και το σκουπίζω και μετά σε μια αρκετά
μεγάλη
λεκάνη για να χωρέσει με την
μαρινάδα
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας καλά για να λιώσει το μέλι
και περιχύνουμε με αυτό το κρέας
- Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο κατά προτίμηση από το
προηγούμενο βράδυ
- Όταν είμαστε έτοιμοι να το καταβροχθίσουμε το ψήνουμε στα
κάρβουνα ή στο γκριλ (υπέρ των καρβούνων εγώ και η ΕΟΚ ας λέει ότι
είναι ανθυγιεινό) και το περιχύνω που και που από την μαρινάδα του για
να μην στεγνώσει
Αν θα το βάλετε στο γκριλ τοποθετήστε το σε λίγο βαθύ ταψί (αποφεύγουμε το πιτσίλισμα του φούρνου) είναι πολύ νόστιμο όπου και πάλι περιχύνουμε με λίγη από την μαρινάδα του.
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...