ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΜΠΕΙΚΟΝ ΛΩΡΙΔΕΣ (ΧΟΙΡΙΝΟ) ΣΕ ΣΠΙΡΤΟΖΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

 

Υλικά (κρέας):
  • 2 κιλά μπέικον σε λωρίδες κομμένες ομοιόμορφα
Υλικά (για τη μαρινάδα):
  • 1 μικρό κουτάκι χυμό πορτοκαλιού (250 γρ.)
  • 1 μικρό κουτάκι ντοματοχυμό
  • 4 σκελίδες σκόρδο (η μέθοδος με το μαχαίρι μου έλυσε τα χέρια εμένα όσον αφορά το καθάρισμα του, αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο)
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 8 κουταλιές σόγια
  • 8 κουταλιές γούστερ σος
  • ρίγανη ξηρή
  • θυμάρι ξηρό
  • πιπερι μαύρο
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε το κρέας (οι απόψεις είναι διφορούμενες αν το κρέας πλένεται). Εγώ το πλένω και το σκουπίζω και μετά σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη για να χωρέσει με την μαρινάδα
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας καλά για να λιώσει το μέλι και περιχύνουμε με αυτό το κρέας
  • Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο κατά προτίμηση από το προηγούμενο βράδυ
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να το καταβροχθίσουμε το ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ (υπέρ των καρβούνων εγώ και η ΕΟΚ ας λέει ότι είναι ανθυγιεινό) και το περιχύνω που και που από την μαρινάδα του για να μην στεγνώσει
    Αν θα το βάλετε στο γκριλ τοποθετήστε το σε λίγο βαθύ ταψί (αποφεύγουμε το πιτσίλισμα του φούρνου) είναι πολύ νόστιμο όπου και πάλι περιχύνουμε με λίγη από την μαρινάδα του.
Προσωπικά το σερβίρω ως μεζέ στους φίλους μου και φτιάχνω και πατάτες ψητές στην χόβολη μέσα σε αλουμινόχαρτο. Με βούτυρο ή γιαούρτι γιαμμι γιαμμι (πάλι βάζω κιλά και μόνο από την σκέψη τους)

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ