από
NataliaDaskalou
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ
Υλικά:
- 4 μπριζόλες λαιμού κομμένες λίγο χοντρές
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κούπα τσαγιού ρετσίνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Προεργασία:
Κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες, το ίδιο και την πιπεριά αφού την καθαρίσουμε από τους σπόρους της και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κυρίως στάδιο:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα -όχι τοσο ώστε να καεί- και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε προσωρινα. Έπειτα στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αφού έχουν απελευθερώσει το άρωμα τους σβήνουμε με παραδοσιακή ρετσίνα και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι. Σε περιπτωση που στεγνώσει συμπληρώνουμε με νερό για να μη μας καεί.
Βράζουμε περίπου για 50 λεπτά με μια ώρα. Σερβίρεται ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας σας (ρύζι, πατάτες, πουρέ, λαχανικά).
Προσοχή! Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε χύτρα αντί για κατσαρόλα, βράζετε για το μισό χρόνο και πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
Προεργασία:
Κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες, το ίδιο και την πιπεριά αφού την καθαρίσουμε από τους σπόρους της και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κυρίως στάδιο:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα -όχι τοσο ώστε να καεί- και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε προσωρινα. Έπειτα στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές τους.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αφού έχουν απελευθερώσει το άρωμα τους σβήνουμε με παραδοσιακή ρετσίνα και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι. Σε περιπτωση που στεγνώσει συμπληρώνουμε με νερό για να μη μας καεί.
Βράζουμε περίπου για 50 λεπτά με μια ώρα. Σερβίρεται ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας σας (ρύζι, πατάτες, πουρέ, λαχανικά).
Προσοχή! Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε χύτρα αντί για κατσαρόλα, βράζετε για το μισό χρόνο και πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα
Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...
Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...
Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)
Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...