από Magda.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

 

Υλικά:
  • 8-10 πιπεριές πράσινες (κέρατο) μετρίου μεγέθους (να μην είναι πολύ μακριές)
  • 100-120 γρ. ζαμπόν
  • 150 γρ. τυρί ένταμ και γκούντα τριμμένα
  • 1 φέτα μπέικον
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και κόβουμε κυκλικά το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι.

Αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σ' ένα μικρό τηγάνι να σοταριστεί στο λίπος του, για 5-6 λεπτά το πολύ.

Έπειτα προσθέτουμε και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και προσθέτουμε το μπέικον και το ζαμπόν.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές μας.

Σκεπάζουμε το άνοιγμα με το τμήμα με το κοτσάνι που είχαμε αφαιρέσει αρχικά.

Στρώνουμε σ' ένα μακρόστενο πυρέξ χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε στη σειρά τις πιπεριές.

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να μαλακώσουν.

Τρώγονται καλύτερα ζεστές.

Καλή επιτυχία!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ