από
boula
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ
Υλικά:
- 4-5 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- 1 1/2 μήλο κόκκινο
- 1/2 μπανάνα
- 1 κοτόσουπα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. κόκκινη σάλτσα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μήλο και τη μπανάνα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και όταν πάρει χρώμα (γκρι) το κοτόπουλο, ρίχνουμε την κοτόσουπα και 200 ml νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 30'.
Ρίχνουμε τη σάλτσα και όταν έχει ψηθεί το κοτόπουλο σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και το τραβάμε από το μάτι.
Σερβίρεται με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μήλο και τη μπανάνα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και όταν πάρει χρώμα (γκρι) το κοτόπουλο, ρίχνουμε την κοτόσουπα και 200 ml νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 30'.
Ρίχνουμε τη σάλτσα και όταν έχει ψηθεί το κοτόπουλο σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και το τραβάμε από το μάτι.
Σερβίρεται με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Kerdomel
Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...
Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο
Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...
Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...