από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΧΙΟΝΑΤΗ
Υλικά:
- 2 βάζα κεράσια
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κιλό φυτική κρέμα
- 1 πακέτο κουλουράκια ή μπισκότα
- λίγη τρούφα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τον ζωμό τους σε ένα κατσαρολάκι. Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στα κεράσια. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει λίγο.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ή πολλά μικρά μπολάκια.
Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα στώνουμε από πάνω.
Βάζουμε την φυτική κρέμα και στο τέλος λίγη τρούφα!
Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τον ζωμό τους σε ένα κατσαρολάκι. Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στα κεράσια. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει λίγο.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ή πολλά μικρά μπολάκια.
Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα στώνουμε από πάνω.
Βάζουμε την φυτική κρέμα και στο τέλος λίγη τρούφα!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...