ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ (NOODLES ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ)

 

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο σπαγγετίνη
  • 1 βαζάκι oyster sauce
  • Σόγια sauce
  • Γούστερ sauce
  • Μανιτάρια σε φέτες
  • 2-3 καρότα
  • 2-3 κολοκυθάκια
Δυσκολία
μέτρια
Είδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Δύο μέρες πριν το φαγητό μας, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, και τα σωτάρουμε ελαφρώς με λίγο λαδάκι. Τα βάζουμε σε ένα τάπερ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες οπωσδήποτε. Έτσι τα μακαρόνια μας θα σκληρύνουν.

  • Δύο μέρες μετά (όταν δηλαδή είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε και να σερβίρουμε τα μακαρόνια μας), τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη ή στο μίξερ (στο χοντρό) και επαναλαμβάνουμε με τα κολοκυθάκια.

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok βάζουμε λίγο λαδάκι και αλείφουμε όλο το σκεύος με πινελάκι. Δεν χρειάζονται πολλά λάδια. Σωτάρουμε πρώτα τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ενώ τα γυρίζουμε συνέχεια. Βγάζουμε τα καρότα και κάνουμε το ίδιο για τα κολοκυθάκια. Βγάζουμε τα κολοκυθάκια και επαναλαμβάνουμε με τα μανιτάρια. Τα μανιτάρια θα χρειαστούν περισσότερη ώρα γιατί βγάζουν πολλά υγρά και πρέπει να στεγνώσουν τα υγρά τους πριν τα βγάλουμε από το wok.

  • Βγάζουμε τα μανιτάρια και βάζουμε στο wok τα μισά από τα μακαρόνια που βγάλαμε από το ψυγείο. Τα γυρίζουμε λίγο και μετά προσθέτουμε επίσης μισή από την ποσότητα λαχανικών και μανιταριών, το μισό μπουκαλάκι Oyster και σόγια και γούστερ κατά βούληση (συνολικά θα πάρει περίπου ¼ από το κάθε μπουκαλάκι), δοκιμάζοντας μέχρι να είναι του γούστου σας. Μην ξεχνάτε ότι οι σάλτες αυτές είναι αλμυρές και δεν θα προσθέσετε αλάτι.

  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, ενώνουμε τα δύο τμήματα και είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την παραπάνω διαδικασία τρεις φορές χωρίζοντας τα υλικά σας στα 3. Είναι ακόμα καλύτερα γιατί έτσι ανακατεύονται καλύτερα τα υλικά μας.

  • Καλή σας όρεξη!

    Προσοχή: Δεν μπορώ να σας δώσω ακριβείς αναλογίες σόγιας και γούστερ σως γιατί αυτές οι σάλτσες είναι αλμυρές και θα πρέπει να τις ρυθμίσετε ανάλογα με τα γούστα σας.

    Πρόταση: Αν δεν φαγωθούν όλα και χρειαστεί να τα ξαναζεστάνετε για να φάτε, μην το κάνετε στις εστίες ή το φούρνο παρά μόνο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ

    Μακαρόνια ογκρατέν

    Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

    ΖΥΜΑΡΙΚΑ

    Μακαρόνια με κιμά

    ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

    ΖΥΜΑΡΙΚΑ

    Σπαγγέτι καρμπονάρα

    Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ