ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

 

Υλικά (για 4-5 μερίδες)
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 1½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρι)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • ½ κουτ. τσαγιού δεντρολίβανο
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 6-7 κοτσανάκια γαρύφαλλο
  • 1 ολόκληρο ξύλο κανέλλας
  • αλάτι & πιπέρι (ποσότητα κατά προτίμηση)
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο ή ½ ποτηράκι ξύδι
  • ½ ποτηράκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρολίτσα με το λάδι 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε και τα ξεπλύνουμε λίγο.
  • Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και να δέσει η γεύση τους για άλλα 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό συν όσο νερό ακόμα χρειαστεί για να σκεπαστούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στιφάδο

Υλικά (για 4-5 μερίδες) 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα 1½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρι) 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 4-5 φύλλα δάφνης ½ κουτ. τσαγιού δεντρολίβανο 6-7 κόκκους μπαχάρι 6-7...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ