ABALONE

Ένα μαλάκιο του οποίου οι μεγάλοι προσαγωγοί μύες του, οι οποίοι συνδέονται με το μοναδικό κέλυφος του, είναι βρώσιμοι. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ιαπωνική και στην Κινεζική κουζίνα, φρέσκο, ξηραμένο ή κονσερβοποιημένο. Βρίσκεται ευρύτατα στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Καλιφόρνια και στο Αγγλικό Κανάλι, όπου ονομάζεται και ormer.

ΨΑΡΙΚΑ

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani

Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...

ΓΛΥΚΑ

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...

PHILADELPHIA

Cheesecake

Υλικά: 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1,5 κουτί μπισκότα digestive χυμό δύο λεμονιών βούτυρο κανέλα λίγο λικέρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας...