ABALONE

Ένα μαλάκιο του οποίου οι μεγάλοι προσαγωγοί μύες του, οι οποίοι συνδέονται με το μοναδικό κέλυφος του, είναι βρώσιμοι. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ιαπωνική και στην Κινεζική κουζίνα, φρέσκο, ξηραμένο ή κονσερβοποιημένο. Βρίσκεται ευρύτατα στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Καλιφόρνια και στο Αγγλικό Κανάλι, όπου ονομάζεται και ormer.

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα καρύδι σε σκόνη 1/2 κούπα φουντούκι σε σκόνη 1 κούπα γάλα 4 κ.σ. ζάχαρη 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου 4 μήλα 1 κ.σ. βιτάμ 1 αυγό Εκτέλεση: Αλείφουμε ένα ταψάκι με...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια στο φούρνο

Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 κ.σ. φρυγανιά ολικής αλέσεως τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 1 κουτί ντοματοχυμό κύμινο 1 κρεμμύδι ελαιόλαδο αλεύρι Εκτέλεση: Το φαγητό αυτό είναι...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζά

Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 φέτες μπέικον 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 200ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. λάδι 3 πατάτες αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε...