AIGRE

Γαλλική ορολογία. Σημαίνει ξινή, πικρή γεύση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ AIGRE

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Vinaigrette (βινεγκρέτ)

Υλικά (για μια σαλατιέρα των 2 ατόμων): 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα (Dijon κατά προτίμηση ή με κόκκους) 1 κουταλιά σούπας ξύδι 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση: Παραδοσιακή εκτέλεση: Σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Vinaigrette balsamico

Υλικά: 500 γρ. μουστάρδα 350 γρ. ζάχαρη 30 γρ. αλάτι 350 γρ. ξύδι βαλσάμικο Μοντένας 250 γρ. ξύδι τσέρι 150 γρ. νερό 2,5 λίτρα ελαιόλαδο 5 γρ. πιπέρι λευκό Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα...