ALBUFERA
Σάλτσα σουπρέμ με βούτυρο πιμέντο και γλασαρισμένο κρέας. Ονομάστηκε έτσι από την λίμνη που βρίσκεται κοντά στην Βαλένθια στην Ισπανία. Η ομώνυμη γαρνιτούρα αποτελείται από πουλερικά γεμισμένα με ριζότο, τρούφες και φουά γκρα με επεξεργασμένες ταρταλλέτες. Επίσης, συναντάται και στην Γαλλική ορολογία ως μικρό κέικ με τεμαχισμένα αμύγδαλα στην κορφή

Σουτζουκάκια στο φούρνο
Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 κ.σ. φρυγανιά ολικής αλέσεως τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 1 κουτί ντοματοχυμό κύμινο 1 κρεμμύδι ελαιόλαδο αλεύρι Εκτέλεση: Το φαγητό αυτό είναι...

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani
Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...

Πάστα Φλώρα
Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...