BAKING POWDER

Αυξητικό στοιχείο όγκου για ψωμί και ζύμες. Όταν μουλιάσει σε νερό παράγει διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα η ζύμη να αερίζεται και να γίνεται πιο ελαφριά. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη. Όλα συνδυάζουν αλκαλικά και όξινα συστατικά. Στις baking powder διπλής δράσης, η χημική αντίδραση συμβαίνει δύο φορές, την μία όταν περιβραχεί και την δεύτερη όταν θερμανθεί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ BAKING POWDER

ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτα βανίλια με σταφίδες

Υλικά: 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder) 250 γραμμάρια βιτάμ 1½ – 2 κούπες ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε) 5 αβγά (ξεχωριστά οι...