BEAUJOLAIS

περιοχή στην Νότια Βουργουνδία. Παράγει το δημοφιλές κόκκινο κρασί από την ποικιλία σταφυλιών Gamay. Φρουτώδες, ευχάριστο και ελαφρύ, καταναλώνεται καλύτερα κρύο και χωρίς να έχει υποστεί περίοδο ωρίμανσης. Το Beaujolais Nouveau είναι Beaujolais το οποίο έχει εμφιαλωθεί αμέσως μετά την διαδικασία της ζύμωσης. Πολύ ελαφρύ, φρουτώδες και ευχάριστο, αποτέλεσε ένα φαινόμενο του μάρκετινγκ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά

Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα καρύδι σε σκόνη 1/2 κούπα φουντούκι σε σκόνη 1 κούπα γάλα 4 κ.σ. ζάχαρη 3 κ.σ. άνθος αραβοσίτου 4 μήλα 1 κ.σ. βιτάμ 1 αυγό Εκτέλεση: Αλείφουμε ένα ταψάκι με...