ΚΟΛΟΚΑΣΙ
λευκόσαρκη ρίζα (Colocasia esculanta). Έχει μέγεθος διπλάσιο ή τριπλάσιο από μια πατάτα. Συνήθως μαγειρεύεται γιαχνί με χοιρινό. Το τρώνε και στην Χαβάη (και σε πολλά άλλα μέρη όπως Πολυνησία, Ασιατικές τροπικές περιοχές κλπ). Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα
Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...

Συναγρίδα με πατάτες στο φούρνο
Υλικά: 1 συναγρίδα μεγάλη καθαρισμένη 6 πατάτες μικρές 1 σκελίδα σκόρδο 3 λεμόνια 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη 1 πιπεριά πράσινη κέρατο 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 ματσάκι μαϊντανό αλάτι...