WAFFLE

Τραγανό, λεπτό κέικ φτιαγμένο σαν τηγανίτα και ψημένο σε ένα ειδικό διπλής όψεως σίδερο με στρόφιγγα, δίνοντας του έτσι την χαρακτηριστική του επιφάνεια που μοιάζει με κερήθρα μελιού. Οι βάφλες, των οποίων η ιστορία ξεκινάει πολύ πίσω στην Ιστορία, τρώγονται με γλυκές ή αλμυρές επιστρώσεις. Οι Βελγικές βάφλες έχουν ιδιαίτερα μεγάλες και βαθιές κοιλότητες

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΓΛΥΚΑ

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...

ΨΑΡΙΚΑ

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani

Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...