WAFFLE

Τραγανό, λεπτό κέικ φτιαγμένο σαν τηγανίτα και ψημένο σε ένα ειδικό διπλής όψεως σίδερο με στρόφιγγα, δίνοντας του έτσι την χαρακτηριστική του επιφάνεια που μοιάζει με κερήθρα μελιού. Οι βάφλες, των οποίων η ιστορία ξεκινάει πολύ πίσω στην Ιστορία, τρώγονται με γλυκές ή αλμυρές επιστρώσεις. Οι Βελγικές βάφλες έχουν ιδιαίτερα μεγάλες και βαθιές κοιλότητες

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΓΛΥΚΑ

Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο

Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...

ΓΛΥΚΑ

Μαρμελάδα Φράουλα

Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....