WATERZOOI

Παραδοσιακό βραστό από την περιοχή της Φλάνδρας. Πιθανώς προέρχεται από την περιοχή του Γκέντ. Παρασκευάζεται είτε με ψάρι είτε με κοτόπουλο. Η εκδοχή με ψάρι πιθανότατα προήλθε πρώτη με πέρκα, χέλι ή άλλες ποικιλίες ψαριών μαγειρεμένες σε άσπρο κρασί με βότανα. Στην εκδοχή με κοτόπουλο, πωσάρεται σε ζωμό με κρεμμύδια, σέλερι και καρότα, αρωματίζεται με χυμό λεμονιού και τελειώνουμε με κροκάδια αυγών και κρέμα γάλακτος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατένια μπολ

Υλικά (για 5 μπολ): 2 κουβερτούρες 15 μπισκότα πτι-μπερ φρέσκο γάλα βούτυρο σοφτ μπανάνα ή φράουλες (ανάλογα με την προτίμιση) Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού λιώσει ρίχνουμε λίγο βούτυρο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...