ΧΡΕΝΟ (HORSERADISH)

πολυετές, ποώδες φυτό με γενέτειρα την Κεντρική και Νότια Ευρώπη και αργότερα μετανάστευσε στη Ν.Αμερική. Ανήκει στην οικογένεια Σταυρανθών. Οι ρίζες του έχουν δριμύτατη, πικάντικη γεύση και διαπεραστική μυρωδιά. Σήμερα είναι δημοφιλές καρύκευμα: τριμμένο και αναμιγμένο με ξύδι χρησιμοποιείται για σως ή γαρνιτούρα σε κρέατα και θαλασσινά. Παλιότερα χρησιμοποιούνταν στην ιατρική σαν αντισκορβουτικό. Επίσης, προκαλεί κατακράτηση ούρων

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...