YAM
Ένα σωληνοειδές λαχανικό με καταγωγή την Αφρική. Η μεγάλη θρεπτική αξία του έχει βοηθήσει στο να γίνει μία πολύτιμη πηγή αναγκαίων συστατικών για εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Έχει άσπρη ή κίτρινη σάρκα και καφετί φλούδα και συχνά μπερδεύεται με την γλυκοπατάτα (ειδικά στις ΗΠΑ υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία ειδών γλυκοπατάτας που αποκαλούνται yam)
Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....
Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και ξηρούς καρπούς που λιώνει στο στόμα
Υλικά: 1 κ.γ. βανίλια 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 4 αυγά φρέσκα 250 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. λικέρ 400 γρ. καστανή ζάχαρη 400 γρ. κρέμα γάλακτος 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος...
Μπισκότα στροβιλιστά
Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο 3/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 1 αβγό 1 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και...










