ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΠΗΓΑΣΟΣ

 

Υλικά:
  • 200 γραμ. φέτα χοντροκομμένη
  • 100 γραμ. κασέρι χοντροκομμένο
  • 100 γραμ. γκούντα τριμμένο
  • 5 κουτ. σούπας ντοματοχυμό (πουμαρό)
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας λάδι
  • λίγο βιτάμ
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε μία ατομική φόρμα - πυρέξ, ή οτιδήποτε άλλο σκεύος πυρίμαχο μικρό.
  • Ρίχνουμε σε στρώσεις τη φέτα, το κασέρι και το τυρί γκούντα με τη σειρά που τα αναφέρω.
  • Προσθέτουμε το ντοματοχυμό και το πιπέρι. Τα περιχύνουμε με το λάδι και λίγο βιτάμ.
  • Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Το σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ!
Αν το θέλουμε πιο πικάντικο, ανάμεσα στις στρώσεις των τυριών προσθέτουμε ροδέλες πιπεριάς πράσινης.

Καλή μας όρεξη.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ