Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Είδος
-
Κλειδιά
106 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φάβα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 232 5

Υλικά:
  • 500 γρ. φάβα (από την καλή βέβαια, όχι όποια όποια από το super market, αναζητήστε Φάβα Σαντορίνης, υπάρχει στα καταστήματα υγιεινών τροφών ή σε πρατήρια αγροτικών συνεταιρισμών)
  • περίπου 3 μέτρια κρεμμύδια
  • μισή κούπα αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μία χούφτα φρεσκοκομμένο μαιντανό
  • λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα
  • Βράζουμε σε μία κατσαρόλα περίπου 3 ποτήρια νερό και κατόπιν ρίχνουμε τη φάβα. Αν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε προσεκτικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά. Αν πιεί το νερό ρίχνουμε λίγο ακόμα
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα 2 κρεμμύδια
  • Μόλις βράσει η φάβα ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λαδάκι μέσα στη φάβα και σε χαμηλή φωτιά και με σκεπαστή κατσαρόλα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Επίσης ρίχνουμε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα, προς το τέλος ανακατεύουμε τη φάβα έτσι ώστε να γίνει σχεδόν αλοιφή
  • Βγάζουμε τη φάβα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τον φρεσκοκομμένο μαιντανό και ροδέλες από το ένα κρεμμυδάκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον




Developed by Sidebar | Photos | About