BEARNAISE
μία σάλτσα τύπου ζεστού γαλακτώματος στην κλασσική Γαλλική κουζίνα. Κρασί το οποίο ρεντουσάρεται με κρεμμύδια (κρεμμύδια σάλοτ) και ταραγκόν. Μετά αφήνουμε να κρυώσει. Κρόκοι αυγών χτυπημένοι με βούτηρο προστίθενται και το μείγμα στραγγίζεται. Τελειώνουμε με κομένο ταραγκόν. Σερβίρεται με ψημένο κρέας, πουλερικά και αυγά. Μία από τις κλασσικές σάλτσες

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα
Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε
Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...