BEARNAISE
μία σάλτσα τύπου ζεστού γαλακτώματος στην κλασσική Γαλλική κουζίνα. Κρασί το οποίο ρεντουσάρεται με κρεμμύδια (κρεμμύδια σάλοτ) και ταραγκόν. Μετά αφήνουμε να κρυώσει. Κρόκοι αυγών χτυπημένοι με βούτηρο προστίθενται και το μείγμα στραγγίζεται. Τελειώνουμε με κομένο ταραγκόν. Σερβίρεται με ψημένο κρέας, πουλερικά και αυγά. Μία από τις κλασσικές σάλτσες

Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και ξηρούς καρπούς που λιώνει στο στόμα
Υλικά: 1 κ.γ. βανίλια 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 4 αυγά φρέσκα 250 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. λικέρ 400 γρ. καστανή ζάχαρη 400 γρ. κρέμα γάλακτος 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος...