ΚΟΜΠΟΣΤΑ

γλύκυσμα που παρασκευάζεται από βρασμένα φρούτα (ροδάκινα, αχλάδια, κλπ.) σε αραιό διάλυμα ζάχαρης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

ΓΛΥΚΑ

Black Forest

Υλικά: Για το παντεσπάνι: 125 γρ. ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι 5 αυγά 30 γρ. κακάο Για το σιρόπι: 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. νερό 120 γρ. kirsch ή ρούμι Για τη γέμιση: 600 γρ. κρέμα γάλακτος 60 γρ. ζάχαρη άχνη...

PHILADELPHIA

Cheesecake

Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα ολικής αλέσεως 250 γραμ. (digestive) 3 μεγάλα πακέτα τυρί φιλαδέλφεια 2 βανίλιες 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 κομπόστα βύσσινο 4 αβγά 1 ½ κουτ. σούπας βιτάμ 1...

PHILADELPHIA

Cheesecake με βύσσινο

Υλικά: Για τη βάση: 1,5 πακέτο μπισκότα Digestive 1 βιτάμ soft Για την κρέμα: 2 συσκευασίες τυρί κρέμα 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής γάλα για την κρέμα 1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος Για την...

ΓΛΥΚΑ

Cheesecake με μέλι

Υλικά (για τη βάση): 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive (Mc Vites) 25 γραμ. βούτυρο (Lourpack ανάλατο φυσικά) Υλικά (για την κρέμα): 1 ζαχαρούχο 1 filadelphia μεγάλο (Kraft) ½ κουτί κρέμα...

PHILADELPHIA

New York Cheesecake

Υλικά : 4 αβγά 1 πακέτο μπισκότα digestive 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ (σε θερμοκρασία δωματίου) 3 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 φλιτζάνι ζάχαρη ¼ φλιτζάνι...

ΓΛΥΚΑ

Αχλάδια κομπόστα με σιρόπι σοκολάτας

Υλικά: 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 3 φλιτζ. τσαγιού νερό ελάχιστο αλάτι 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 6 μεγάλα ώριμα αχλάδια Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας: 1 πακέτο κακάο (128 γραμ.) 1 ποτήρι νερό 1 1/2...

ΓΛΥΚΑ

Γιαούρτι μέ μέλι και καρύδια σε ροδάκινο κομπόστα

Υλικά: Μισό κιλό γιαούρτι 250 γρ μέλι 100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα Μια κομπόστα ροδάκινο Εκτέλεση: Βγάζουμε τα ροδάκινα από την κονσέρβα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.Τα γεμίζουμε με το γιαούρτι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Γιαουρτοαπόλαυση

Υλικά(για 4-5 μεσαία μπωλάκια): 1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 γιαούρτια TOTAL(750 gr) 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ξύσμα μισού λεμονιού φρούτα ή κομπόστα(προαιρετικά) Εκτέλεση:...

ΓΛΥΚΑ

Γλυκό ροδάκινο με κρέμα και μπισκότα

Υλικά (για 1 μεγάλο πυρέξ): 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα 1 με 2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι ή φράουλα λίγο κονιάκ ή άλλο ποτό...

ΓΛΥΚΑ

Δροσερό Γλύκισμα με γιαούρτι και ανανά

Υλικά: Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2 φακελλάκια ζελέ ανανά 1 κουτί κομπόστα ανανά Εκτέλεση: Φτιάχνουμε το ζελέ, αντικαθιστώντας το 1 από τα 2 κρύα ποτήρια νερού, με 1 ποτήρι από το σιρόπι της...

ΓΛΥΚΑ

Ελαφρύ και χωνευτικό γλυκό

Υλικά: 2 πακέτα πτι μπερ 2 κουτιά ζελέ 1 κιλό γιαούρτι σακούλας 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κονσέρβα κομπόστα ή φρέσκα φρούτα Εκτέλεση: Σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα πτι μπερ αφού πρώτα τα έχουμε...

ΓΛΥΚΑ

Κομπόστα φρούτων

Υλικά: ½ κιλό κεράσια ½ κιλό βερίκοκα ½ κιλό δαμάσκηνα 1 ξύλο κανέλα ½ κιλό ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί 2 κουταλιές χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Βάλτε σε μια κατσαρόλα ½ κιλό...

ΣΑΛΑΤΕΣ

Κοτόπουλο καλοκαιρινής δροσιάς

Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλο 1 κομπόστα ανανά 3 κουταλιές μαγιονέζα λίγο κάρυ αλάτι λευκό πιπέρι 1 κουταλιά μουστάρδα Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο και στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το...

ΓΛΥΚΑ

Κρέμα Ισπανική

Υλικά 1 κουτ. σούπας κοφτή από ένα φακελάκι ζελατίνης 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 8 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη ελάχιστο αλάτι 2 αβγά και 1 κροκάδι βανίλια Εκτέλεση Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές της...

ΓΛΥΚΑ

Κρέμα ροδάκινο

Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο 700 γρ. κρέμα...

ΓΛΥΚΑ

Μάφινς με ροδάκινα

Υλικά: 1 αυγό 200 γρ. ροδάκινα κομπόστα 250 γρ. αλεύρι 2 1/2 κουταλάκια μπέικιν 1/2 κουταλάκι σόδα λίγο αλάτι 125 γρ. αποβουτυρωμένη μαργαρίνη 65 γρ. ζάχαρη για διαβητικούς (να προσέξετε να κάνει για...

PHILADELPHIA

Παγωτό ροδάκινο και λίτσι

Υλικά: 8 ροδάκινα μέτρια 1 κουτί κομπόστα λίτσι(500γρ.) 1 κουπάκι philadelphia light 1 κουταλάκι βανίλια Εκτέλεση: Βουτίξτε τα ροδάκινα σε νερό που βράζει για ένα λεπτό. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα....

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Πώς να αποστειρώσετε βαζάκια για γλυκά και μαρμελάδες

Για μαρμελάδες: Βυθίζετε τα βαζάκια 5 λεπτά μέσα σε νερό που βράζει και τα αναποδογυρίζετε να στεγνώσουν. Γεμίζετε τα βάζα (όσο είναι ζεστά) με τη μαρμελάδα. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει, τα σκεπάζετε....

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα σοκολάτα της Καραϊβικής

Υλικά (για 8-10 άτομα): 825 γραμ. φρουτοσαλάτα κομπόστα όλο το σιρόπι της φρουτοσαλάτας 175 γραμ. παντεσπάνι 6 γραμ. κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι 175 γραμ. σοκολάτα υγείας 2 κουταλιές της σούπας...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι

Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...