ΚΟΡΝΕ

όργανο ζαχαροπλαστικής. Είναι από ύφασμα ή πλαστικό με λεπτό στόμιο στην άκρη, σε σχήμα κώνου. Γεμίζεται με σαντιγί για να γαρνίρει τούρτες και γλυκά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΡΝΕ

ΓΛΥΚΑ

Frankfurter Kranz

Υλικά: Για το κέικ: 200 γρ. βούτυρο μαλακό 300 γρ. ζάχαρη 5 αυγά το ξύσμα ενός λεμονιού λιγο αλάτι 300 γρ. αλεύρι 100 γρ. κορν φλάουρ 1 φακελάκι μπέικιν Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 2 φακελάκια κρέμα...

ΓΛΥΚΑ

Tούρτα τριπλής σοκολάτας

Υλικά: 500 γρ μπισκότα πτι μπερ 200 γρ σοκολάτα υγείας 200 γρ σοκολάτα γάλακτος 200γρ λευκή σοκολάτα 800 γρ κρέμα γάλακτος 100 γρ βούτυρο λίγο γκράν μαρνιέ Εκτέλεση: Σπάμε όλα τα μπισκότα. Με 200 γρ...

ΓΛΥΚΑ

Zύμη για Σου

Υλικά: 500 γρ. γάλα 180 γρ. βούτυρο 300 γρ. αλέυρι 15 γρ. ζάχαρη 10 γρ. αλάτι 500 γρ. αυγά Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το...

ΓΛΥΚΑ

Αμυγδαλωτά (εργολάβοι)

Υλικά: 240 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα 3 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 12 αμύγδαλα μισά (προαιρετικά) 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά) Εκτέλεση: Ανακατεύετε μαζί τα αμύγδαλα με...

ΓΛΥΚΑ

Αμυγδαλωτά παραδοσιακά μπισκότα

Υλικά (για 35-40 κομμάτια): 1 κιλό αμυγδαλόψιχα 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι κονιάκ ξύσμα πορτοκάλι ή καλύτερα περγαμόντο 700 γρ. ζάχαρη 10 ασπράδια αβγών 5 βανίλιες Εκτέλεση: Ψιλοτρίβουμε την...

ΓΛΥΚΑ

Γεμιστά μπισκότα Ελπίδας

Υλικά: 500γρ. βούτυρο μαλακό (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου 500γρ. ζάχαρη άχνη 8 κρόκοι αβγών μαλακό αλεύρι όσο πάρει (1 κιλό περίπου) 2 βανίλιες 1 κουταλάκι σόδα 1 ποτήρι του καφέ κονιάκ...

ΓΛΥΚΑ

Εργολάβοι καρύδας

Υλικά: 250 γραμ. ινδοκάρυδο 250 γραμ. ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 4 αβγά 30 περίπου κομμάτια φρουί γλασέ (κατά προτίμηση κερασάκια) Εκτέλεση: Μέσα σ' ένα μπολ ρίχνετε το ινδοκάρυδο, την...

ΓΛΥΚΑ

Μασκαρπόνε Γλυκό

Υλικά: 500 γραμ. ζάχαρη 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε 6 αβγά μπισκότα σαβαγιάρ μπισκότα αμαρέτο καφές εσπρέσσο Εκτέλεση: Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη. Αφού γίνει ένα πρώτο μείγμα, ρίχνουμε το...

ΓΛΥΚΑ

Μικρές lemon pies

Υλικά: Για τη ζύμη: 2 κούπες αλεύρι 150 γρ. βούτυρο γάλακτος 1 αυγό ελάχιστο αλάτι 5 κ.σ. ζάχαρη βούτυρο για τη φόρμα Για την κρέμα: 1.5 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα χυμό λεμόνι 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη...

ΜΕΖΕΔΕΣ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Πατάτες της δούκισσας

Υλικά: 1/2 κιλό πατάτες 3 αυγά 30 γρ. βούτυρο 30 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας Εκτέλεση: Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις...

ΓΛΥΚΑ

Προφιτερόλ με παγωτό

Υλικά: Για τα σου: 100 ml γάλα 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 100 γρ. αλεύρι 75 γρ. βούτυρο 3 μέτρια αυγά 80 γρ. νερό Για τα προφιτερόλ: 500 γρ. παγωτό βανίλια 200 γρ. σοκολάτα 100 γρ. κρέμα γάλακτος...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατένιο κέικ-τούρτα με γέμιση άσπρης σοκολάτας

Υλικά (συνταγή για ταψί 20 cm): Για το κέικ-παντεσπάνι: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 175 γρ. ζάχαρη άχνη 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και...

ΓΛΥΚΑ

Τιραμισού

Υλικά: Για τη βάση: 6 κρόκοι αυγού 50 γρ. ζάχαρη 3 ασπράδια αυγού 35 γρ. ζάχαρη 55 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ. Για την κρέμα: 500 γρ....

ΓΛΥΚΑ

Τουλουμπάκια

Υλικά: 2 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι 1 1/2 φλυτζάνι νερό 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο 5 αυγά 1/2 κουταλάκι σόδα 1/2 λεμόνι λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το...

ΓΛΥΚΑ

Τούρτα κυδώνι

Υλικά: 2 μεγάλα κυδώνια χωρίς φλούδα και κουκούτσια. 600 γρ κρέμα γάλακτος 400 γρ σαβαγιάρ ή 2 βάσεις παντεσπάνι 150 γρ αμύγδαλα καραμελωμένα και σπασμένα 200 γρ ζάχαρη 1 ποτήρι γκράν μαρνιέ λίγο...