ΤΑΒΑΣ

κατσαρόλα σαν ταψί, με χερούλια και καπάκι, που χρησιμοποιούν στα περισσότερα μαγειριά (αλλά εκεί συνήθως είναι αλουμινένια, μιας και χρησιμοποιούν γκάζι)
Σε πολλά νησιά του Αιγαίου σημαίνει τηγάνι, και σε μερικά από αυτά το πολυχρησιμοποιημένο τηγάνι.
Σε μερικές περιοχές της Μακεδονίας σημαίνει μεγάλο ταψί για πίτες.
Στην Κύπρο είναι σκεύος μαγειρικής συνήθως πήλινο.
[από Ρούλα2]

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑΒΑΣ

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ταβάς

Υλικά: 1 κιλό αρνάκι 8-10 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια 10 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες αλάτι πιπέρι 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες μικρά δάφνη αρτισιά(κύμινο) λάδι σάλτσα ντομάτας(1 κουτάκι 70γρ.)...