ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Η γαλοπούλα θεωρούταν πολυτέλεια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Σήμερα θεωρείται το κατ' εξοχήν παραδοσιακό πιάτο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα συνήθως γίνεται γεμιστή. Πολλοί όμως την προτιμούν απλά ψητή ή και σούπα.

Ας δούμε τις συνταγές και μερικές συμβουλές!

Του Παπατρέχα
Χριστουγεννιάτικη
Γεμιστή
Χριστουγεννιάτικη γεμιστή
Βραζιλιάνικη (με δώρο το γλυκό)
Γεμιστή με κάστανα
Με δαμάσκηνα και λιαστή ντομάτα
Πώς γίνεται το ράψιμο της γαλοπούλας

Καλή επιτυχία!

Τι είναι το περσικό ή ρώσικο χαβιάρι;
Αβγά από το ψάρι οξύρυγχος, το οποίο ψαρεύεται στα νερά της Κασπίας Θάλασσας. Ακριβότερη ποικιλία η Beluga (την προτιμά κι ο Τζέημς Μπόντ) που η τιμή της φτάνει και τις 500.000 δρχ το κιλό!

ΟΛΑ ΤΑ TIPS