ΑΙΡΑΝ Η ΑΙΡΑΝΙ Η ΑΡΙΑΝΙ

Παρασκεύασμα από γιαούρτι και νερό. Τρώγεται είτε με το κουτάλι στο πιάτο, συνοδευόμενο από φρυγανιές σπασμένες (ως σούπα) είτε στο ποτήρι (σαν αναψυκτικό). Είναι αρκετά ξινό στη γεύση και πολύ-πολύ δροσιστικό. Για τη ζέστη είναι ό,τι πρέπει, ξεδιψάει πολύ πιο αποτελεσματικά από το νερό και, φυσικά, από οποιοδήποτε αναψυκτικό (πίνεται πολύ κρύο). Σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, το ρόφημα αυτό αρτίζεται με μια πρέζα αλάτι όταν πρόκειται να συνοδέψει ένα γεύμα ή με ζάχαρη όταν πίνεται σκέτο, ως αναψυκτικό. Κυκλοφορεί τυποποιημένο, από την Σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος και την Εβροφαρμ.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...

ΨΑΡΙΚΑ

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani

Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...