ACETO
Ιταλική ορολογία για το ξύδι. Aceto balsamico είναι ο αντίστοιχος όρος για ένα ιδιαίτερα καλό ξύδι που παράγεται στην Μοντένα της Ιταλίας. Η παλαίωση του γίνεται σε ειδικά βαρέλια για να αποκτήσει μία σκούρα, γινωμένη, λεπτή γεύση. Το ξίδι βαλσαμικο έχει γλυκόξινη γεύση και δίνει έντονο και γοητευτικό άρωμα στις σαλάτες. Χρησιμοποιείται σε πολλές σαλάτες και σε επιδόρπια με φρούτα
Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...
Καλαμαράκια γεμιστά
Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...
Brownie (ατομικά)
Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...










