ANISE Η ΑΝΗΘΟΣ

(anethum graveoloens) Μεσογειακό αρωματικό χόρτο με πολύ λεπτά φυλλαράκια σαν κλωστές, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον μαϊντανό. Η γεύση του μοιάζει με γλυκόριζα. Χρησιμοποιείται φρέσκο στη μαγειρική γιατί αρωματίζει τα φαγητά, λικέρ, τυριά, ζύμες κλπ. Ταιριάζει με ψάρια, λαδερά (αγγινάρες, αρακά, κλπ.) σαλάτες και με αγγούρι

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

ΓΛΥΚΑ

Brownie (ατομικά)

Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Pesto

Υλικά: 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού 110 ml ελαιόλαδο 75 γρ. κουκουνάρια ή καρύδια 2 σκελίδες σκόρδο λίγο αλάτι 50 γρ. μαλακωμένο βούτυρο 50 γρ. πεκορίνο τριμμένο 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση:...