ANISE Η ΑΝΗΘΟΣ
(anethum graveoloens) Μεσογειακό αρωματικό χόρτο με πολύ λεπτά φυλλαράκια σαν κλωστές, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον μαϊντανό. Η γεύση του μοιάζει με γλυκόριζα. Χρησιμοποιείται φρέσκο στη μαγειρική γιατί αρωματίζει τα φαγητά, λικέρ, τυριά, ζύμες κλπ. Ταιριάζει με ψάρια, λαδερά (αγγινάρες, αρακά, κλπ.) σαλάτες και με αγγούρι
Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...
Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα
Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...











