AZUKI Η ADZUKI

Αποξηραμένο φασόλι με μία λευκή γραμμή στο κέντρο του καρπού. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ιαπωνία και εκτιμάται για την γλυκιά γεύση του. Το αντίστοιχο αλεύρι χρησιμοποιείται για πουτίγκες και παρασκευάσματα ζαχαροπλαστικής στην Ιαπωνία και στην Κίνα

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...

ΓΛΥΚΑ

Banoffee

Υλικά: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ. μπισκότα digestive 100 γρ. βούτυρο μισό ποτήρι χυμός μπανάνα 3 μπανάνες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη άχνη σκόνη καφέ ή σοκολάτα. Εκτέλεση: Βάζουμε τα...