ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ (MACADAMIA)
ξηρός καρπός από το Κουΐνσλαντ της Αυστραλίας με σχήμα φουντουκιού. Η γεύση τους είναι ήπια και θυμίζει βούτυρο. Εχουν σκληρό και γυαλιστερό κέλυφος και ψήνονται συνήθως σε λάδι καρύδας. Βασικό συστατικό σε πιάτα Μαλαισίας, Ινδονησίας. Καλή παρέα του παγωτού, αυτόνομα αλατισμένα, δίπλα στο απεριτίφ. Υπερβολικά πλούσια σε θερμίδες (700 ανά 100 γρ). Πλούσια σε μαγνήσιο.

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani
Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε
Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...