ΜΑΡΑΘΟΣ

τα φύλλα ενός βολβού, του φινόκιο, που μυρίζει έντονα. Η γεύση του είναι σαν του γλυκάνισου. Η βάση και τα κοτσάνια του τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή σωταρισμένα, ενώ οι σπόροι και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σαν μπαχαρικά. Στην όψη, τα κοτσάνια μοιάζουν με αυτά του σέλινου και οι ρίζες σαν φτερό. Ταιριάζει με τα ψάρια και τις πατάτες. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως μυρωδικό κυρίως σε πίτες ή ντολμάδες. Χρησιμοποιήστε μερικά κλωναράκια στη μπουγιαμπέσα. Είναι γνωστό για την τονωτική και αντισηπτική του δράση και το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται σε λικέρ.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΑΡΑΘΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Κινέζικο Κοτόπουλο 5 γεύσεων

Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα Υλικά: 2 κιλά κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκαλα ¼ κούπας καλαμποκέλαιο 2 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 πράσινη...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραμονή, με παραδοσιακά κοσμοπολίτικο αέρα

Οι ξακουστοί ανατολίτες παραμυθάδες, έφτιαξαν ένα θαυμάσιο μύθο! Αξεπέραστο! Φάτνη και χιόνια στη καρδιά της Παλαιστίνης Αύγουστο μήνα! Φτωχοί βοσκοί προσκυνητές και στρατιές αγγέλων ψάλλουν...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τσίπουρο, το εθνικό μας ποτό

Το τσίπουρο είναι βαθιά χωμένο μέσα στη ζωή μας. Εκφράζει τη φιλοσοφία του Έλληνα. Είναι το κατ’ εξοχήν παρεΐστικο ποτό. Έχει ταυτιστεί με την παρέα, το κουβεντολόι, πάντα μετά τσιμπολογήματος,...