ΧΑΒΙΑΡΙ
εκλεκτό έδεσμα που παρασκευάζεται από αλατισμένα αβγά διαφόρων ψαριών (κυρίως του οξυρύγχου), αφού τους αφαιρέσουν πρώτα τους ιστούς και το λίπος. Διατηρείται σε θερμοκρασία 0-7 Κελσίου γιατί αλλοιώνεται εύκολα. Το μαύρο χαβιάρι θεωρείται το καλύτερης ποιότητας και το ακριβότερο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΑΒΙΑΡΙ
Χαβιάρι από μελιτζάνες
Υλικά: 2 μελιτζάνες 2 σκελίδες σκόρδο 1 λεμόνι λάδι ελιάς αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Βάζετε στον φούρνο τις μελιτζάνες μέχρις ότου η πέτσα τους φουσκώσει και τις ψήνετε από όλες τις πλευρές. Βάζετε στο...
Ντελικατέσεν, Θεσ/κη και όχι μόνο
Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Κουκουβίτης κρατούν μέσα στην αγορά της Πλατείας Εμπορίου στην οδό Εδέσσης 7 ένα μαγαζί που θυμίζει εδώδιμα -αποικιακό άλλων εποχών. Είναι στενό, με μεγάλα ψυγεία, και από...
Παραμονή, με παραδοσιακά κοσμοπολίτικο αέρα
Οι ξακουστοί ανατολίτες παραμυθάδες, έφτιαξαν ένα θαυμάσιο μύθο! Αξεπέραστο! Φάτνη και χιόνια στη καρδιά της Παλαιστίνης Αύγουστο μήνα! Φτωχοί βοσκοί προσκυνητές και στρατιές αγγέλων ψάλλουν...
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...