ACARAJE Η AKKRA
Ξηραμένος αρακάς Καραϊβικής ή τηγανητά φασόλια. Βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία σε διάφορα νησιά. Το συγκεκριμένο έδεσμα κατάγεται απο ένα Νιγηριανό ορεκτικό. Συγγενικό έδεσμα είναι το Βραζιλιάνικο acaraje, μαυρομάτικα φασόλια τηγανητά τα οποία σερβίρονται με καυτερή σάλτσα με γαρίδες
![](http://greekcook.gr/cache/42/420977b6e46d0db3c785e72b8369c8d8.png)
Μαρμελάδα Φράουλα
Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....
![](http://greekcook.gr/cache/ce/ce5e83e0b992b2a6c791dc420fb680dc.png)
Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά
Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...
![](http://greekcook.gr/cache/42/42453fe0b3a6ad1bc1d21e55e8c1fc77.png)
Τυραμισού
Υλικά: 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά 250 - 300 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 συσκευασία τυρί φιλαδέλφεια 2 βανίλιες 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό 2 κ.σ. νες καφέ 1 κ.σ. κονιάκ κακάο Εκτέλεση:...