AGAR-AGAR

Ανατολίτικο φύκι. Χρησιμοποιείται από τις μεγάλες βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων ως υποκατάστατο της ζελατίνας σε σούπες, σάλτσες, ζελέδες και παγωτά. Απορροφά υγρά πολύ περισσότερο από τη ζελατίνη

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ζυμαρικά

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις 5 αυγά ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί) αλεύρι για αλεύρωμα Εκτέλεση: Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τα αυγά,...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...

PHILADELPHIA

Cheesecake

Υλικά: 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia) 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1,5 κουτί μπισκότα digestive χυμό δύο λεμονιών βούτυρο κανέλα λίγο λικέρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας...