ΚΑΖΟΥ

Καρύδι. Μοιάζει με κάστανο σε σχήμα C. Κατά την ωρίμανση παίρνει σχήμα γυαλιστερού κοκκινωπού αχλαδιού με σκληρή σάρκα και ξινή ευχάριστη γεύση. Στη Βραζιλία φτιάχνουν με αυτό σιρόπι, ζελέ, ποτό.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΖΟΥ

ΚΙΜΑΔΕΣ

κολοκυθάκια με κιμά

Υλικά: 2 μέτρια κολοκύθια 250 γρ. κιμά 200 γρ. πολτό ντομάτας 1 ξερό κρεμμύδι 5 μέτρια σπαράγγια αλάτι πιπέρι πάπρικα ξύδι μπαλσάμικο ελαιόλαδο 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. τυρί κρέμα μισή σκελίδα σκόρδο...

ΣΟΥΠΕΣ

Σούπα μελιτζάνας

Υλικά: 2 μέτριες μελιτζάνες λίγο αλεύρι 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ζωμός κρέατος 1 φλιτζάνι κρουτόν αλάτι πιπέρι 100 γρ κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες....