ΣΟΤΑΡΩ

καβουρντίζω ή τσιγαρίζω γρήγορα σε δυνατή φωτιά και σε λίγο λίπος τα συστατικά κάποιου φαγητού π.χ. το βούτυρο σε λάδι.
Κατά το σοτάρισμα είναι σημαντικό:
(1) το λίπος να καίει πολύ ώστε το φαγητό να πάρει καφέ χρώμα και να μην απορροφήσει το λίπος
(2) το σκεύος να έχει χαμηλά τοιχώματα και να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρά το φαγητό χωρίς να συνοστίζονται τα υλικά του. Έτσι, το φαγητό παίρνει γρήγορα το καφέ χρώμα και δε σιγοβράζει στους χυμούς του.
(3) το φαγητό να είναι εντελώς στεγνό ώστε να μη σιγοβράσει (αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν σοτάρετε φαγητά που έχουν προηγουμένως μαριναριστεί)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΟΤΑΡΩ

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Κρέας με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 2 πορτοκάλια 2 μήλα 2 κρεμμύδια 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα 2 κόκκινες πιπεριές 2 κίτρινες πιπεριές 2 πορτοκαλί πιπεριές 1 ποτήρι λευκό...

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Πέρδικες με κεφαλλονίτικη σάλτσα λαγού

Υλικά: 4 πέρδικες 2-3 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο (ναι καλά ακούσατε) στο μπλέντερ 1 & 1/2 κιλό χυμό φρέσκιας τομάτας περασμένης στο μπλέντερ 1 κούπα λάδι ½ ποτήρι κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι 1 κούπα...