ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ

μικρές κόκκινες καυτερές πιπερίτσες (παλιά συνήθιζαν να τις βάζουν το χειμώνα στη φασολάδα). θα βρείτε σε μορφή σπόρων σε φυτώριο. Τις αφήνετε σε σκοτεινό μέρος ανοιχτές (χωρίς να σκεπάζονται) μέχρι να ξεραθούν καλά Είναι εξαιρετικά καυτερές και πρέπει να σου τονίσω ότι αν τις πιάσεις με τα χέρια σου γυμνά, να μην ξεχάσεις να τα πλύνεις καλά με σαπούνι. Αν τρίψεις τα μάτια σου π.χ. πριν πλύνεις τα χέρια σου, θα σε τσούζουν φριχτά. Επίσης αν τυχόν θελήσεις να δοκιμάσεις με τη γεύση πόσο καυτερές είναι το μόνο που μπορεί να καταλαγιάσει την κάψα σου δεν είναι το νερό μην ξεγελιέσαι αλλά το φρέσκο κρύο γάλα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Αραβικές πιτούλες με γαρίδες σκόρδου

Υλικά: 1-2 μικρά τουρκάκια (ανάλογα με τις αντοχές σας) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 75 γρ. βούτυρο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι 350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες (baby shrimps) 2 κ.σ....