ΤΣΟΥΜΛΕΚΙ Η ΤΣΟΜΛΕΚΙ

Παραδοσιακό φαγητό της Έδεσσας που φτιάχνουν στις γιορτές και σε ειδικές περιπτώσεις. Αποτελείται από κρέας και διάφορα λαχανικά (πιπεριές, πράσο, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, δαμάσκηνο). Τα υλικά τοποθετούνται σε μία πήλινη χύτρα, (οι ντόπιοι την ονομάζουν Λακφίτσα), που σφραγίζεται με πήλινο καπάκι το οποίο κλείνει με ζυμάρι.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Ψωμάκια μπύρας

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....