WENSLEYDALE

Αγγλικό άψητο και πιεσμένο τυρί από γάλα αγελάδας. Διατίθεται με άσπρη και μπλε εμφάνιση. Το άσπρο παρασκευάζεται σε επίπεδους δίσκους βάρους 3,5 κιλών και κατακρατείται για ωρίμανση για 3-4 εβδομάδες. Είναι άσπρο, υγρό, κροκιδωτό. Ώριμο δεν πρέπει να είναι κιτρινωπό ή ξινό. Το μπλε ωριμάζει για μία περίοδο 4-6 μηνών. Είναι παρόμοιο με το Stilton, μόνο που έχει λιγότερες φλέβες και είναι πιο απαλό, γλυκό και με γεύση περισσότερο καρυδώδη

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά

Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα Φλώρα

Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...

ΨΑΡΙΚΑ

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani

Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...