WENSLEYDALE

Αγγλικό άψητο και πιεσμένο τυρί από γάλα αγελάδας. Διατίθεται με άσπρη και μπλε εμφάνιση. Το άσπρο παρασκευάζεται σε επίπεδους δίσκους βάρους 3,5 κιλών και κατακρατείται για ωρίμανση για 3-4 εβδομάδες. Είναι άσπρο, υγρό, κροκιδωτό. Ώριμο δεν πρέπει να είναι κιτρινωπό ή ξινό. Το μπλε ωριμάζει για μία περίοδο 4-6 μηνών. Είναι παρόμοιο με το Stilton, μόνο που έχει λιγότερες φλέβες και είναι πιο απαλό, γλυκό και με γεύση περισσότερο καρυδώδη

ΓΛΥΚΑ

Μηλόπιτα

Υλικά (για ταψί 30 εκ.): Για τη γέμιση: 5-6 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλα Για τη ζύμη: 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζά

Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 φέτες μπέικον 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 200ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. λάδι 3 πατάτες αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε...

ΨΑΡΙΚΑ

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani

Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...