BEI JING KAO YA

πάπια Πεκίνου. Διάσημο πιάτο. Παράγεται από ειδικά ανατρεφόμενες πάπιες. Το δέρμα του πουλιού είναι εμφυσυμμένο με αέρα για να ξηρανθεί το δέρμα. Μετά ελίφουν με ένα μείγμα από μέλι και κρεμάνε το πουλί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξηρανθεί πάλι. Τότε ψήνεται μέχρι να αποκτήσει μία σκληρή αλλά ευκολόσπαστη υφή. Το δέρμα διαχωρίζεται για να σερβιριστεί ξεχωριστά και το κρέας κομματιάζεται. Το δέρμα και το κρέας σερβίρονται μαζί με αγγουράκια και κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες. Όλα τυλιγμένα σε ρολλά σε τηγανήτες αλλειμένες με σάλτσα από κουκιά σόγιας και καταναλώνονται με τα δάχτυλα

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια στο φούρνο

Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 κ.σ. φρυγανιά ολικής αλέσεως τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 1 κουτί ντοματοχυμό κύμινο 1 κρεμμύδι ελαιόλαδο αλεύρι Εκτέλεση: Το φαγητό αυτό είναι...

ΓΛΥΚΑ

Μπισκότα στροβιλιστά

Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο 3/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 1 αβγό 1 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και...

ΓΛΥΚΑ

Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο

Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...