BEI JING KAO YA
πάπια Πεκίνου. Διάσημο πιάτο. Παράγεται από ειδικά ανατρεφόμενες πάπιες. Το δέρμα του πουλιού είναι εμφυσυμμένο με αέρα για να ξηρανθεί το δέρμα. Μετά ελίφουν με ένα μείγμα από μέλι και κρεμάνε το πουλί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξηρανθεί πάλι. Τότε ψήνεται μέχρι να αποκτήσει μία σκληρή αλλά ευκολόσπαστη υφή. Το δέρμα διαχωρίζεται για να σερβιριστεί ξεχωριστά και το κρέας κομματιάζεται. Το δέρμα και το κρέας σερβίρονται μαζί με αγγουράκια και κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες. Όλα τυλιγμένα σε ρολλά σε τηγανήτες αλλειμένες με σάλτσα από κουκιά σόγιας και καταναλώνονται με τα δάχτυλα
Πάστα Φλώρα
Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...
Παγωτό σάντουιτς
Υλικά: 1 κουτί εβαπορέ 1/2 κουτί ζαχαρούχο γαλα 1 φάκελο garni 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ Εκτέλεση: Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθετουμε το garni...