ΦΡΙΚΑΣΕ
κρέας ψημένο στον αχνό, κομμένο σε μικρά κομμάτια, με αυγολέμονο και λαχανικά.
Φτιάχνεται με αρνί ή κοτόπουλο προσθέτωντας λαχανικά π.χ. μαρούλια και δένοντας το ζωμό με κρόκους αυγών και χυμό λεμονιού. Ακόμη και το σεληνάτο χοιρινό ανήκει στην κατηγορία. Το αντίθετο του ονομάζεται μπλανκέτ. Στη μπλανκέτ η γαρνιτούρα (δηλ. τα λαχανικά) δεν βράζονται μαζί με το κρέας.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΦΡΙΚΑΣΕ
Αρνάκι φρικασέ
Υλικά (για 5 άτομα): 2 κιλά αρνάκι για κατσαρόλα 2 κιλά μαρούλι (όχι σγουρή σαλάτα) 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθο (αν θέλετε) 1 φλ. τσαγιού λάδι αλάτι, πιπέρι 3 αυγά 2 λεμόνια Εκτέλεση: Σε...
Αρνάκι Φρικασέ
Υλικά: 1 1/2 κιλό αρνί 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 μαρούλια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι και πιπέρι 3 αυγά 1 λεμόνι...
Σαλιγκάρια φρικασέ
Υλικά: 1 γυάλινη συσκευασία σαλιγκαριών (400γρ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 400 γρ. άγρια χόρτα 400 γρ. σταμναγκάθι 400 γρ. αντίδια 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ½ ματσάκι μάραθο ½ ματσάκι άνιθο 1 φακελάκι...
Το φρικασέ του Παπατρέχα
Υλικά: 4 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό (150-200 γρ. η μια ) 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ξερό κρεμμύδι 2 μαρουλάκια 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο όχι πολύ γεμάτο ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 2 αυγά 1 ½ λεμόνια τον...
Χοιρινό Φρικασέ
Υλικά: 1 κιλό χοιρινό 1 φλυτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 μαρούλια ψιλοκομμένα 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου 1/2 ματσάκι άνηθο αλάτι και πιπέρι 3 αυγά 1 λεμόνι...