ΓΚΡΑΤΙΝΕ

φαγητό που έχει παρασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται χρυσοκόκκινη κρούστα στην επιφάνεια του ύστερα από το ψήσιμο στο φούρνο και αφού το φαγητό έχει περιχυθεί με διάφορα υλικά δεμένα με αβγά ή μπεσαμέλ.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κουνουπίδι με Μπρόκολο γκρατινέ, με Bechamel από Αμάρανθο

Υλικά (για 4-6 άτομα): 350 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μέτριες φούντες 200 γρ. μπρόκολο (άνθη και στέλεχος) κομμένο σε μέτρια κομμάτια 30 γρ. μαλακό λευκό αλεύρι βιολογικής γεωργίας 30 γρ. αλεύρι...

ΣΟΥΠΕΣ

Κρεμμυδόσουπα Γκρατινέ

Υλικά (για 4 άτομα): 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες κατά προτίμηση σε πολυμίξερ (για να μη βαρεθείτε πριν αρχίσετε) 50 γραμ. βούτυρο 2 κουτ. σούπας αλεύρι 1.75 lt. νερό 3 κύβοι...