ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΣ Η ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ Η ΚΟΡΙΑΝΔΡΟΣ

αρωματικό χόρτο με τρυφερά φύλλα σαν του μαϊντανού, αλλά με δαντελωτές άκρες. Χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό γεύσης, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, στην κατασκευή λικέρ και τον αρωματισμό μπύρας. Ταιριάζει με κρέατα και μανιτάρια και είναι υπέροχο σε ντιπ με γιαούρτι ή αβοκάντο. Αποξηραμένο χρησιμοποιείται πολύ σε ψωμιά και τουρσιά. Στην Αλγερία, το χρησιμοποιούν μαζί με αλατοπίπερο για να παστώνουν τα κρέατα. Το κόλιαντρο δεν ξηραίνεται εύκολα, βάλτε το στην κατάψυξη ή διατηρήστε στο μέσα σε λάδι ή αλάτι

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ζυμαρικά

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις 5 αυγά ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί) αλεύρι για αλεύρωμα Εκτέλεση: Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τα αυγά,...

ΓΛΥΚΑ

Banoffee

Υλικά: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ. μπισκότα digestive 100 γρ. βούτυρο μισό ποτήρι χυμός μπανάνα 3 μπανάνες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη άχνη σκόνη καφέ ή σοκολάτα. Εκτέλεση: Βάζουμε τα...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...