ΚΡΙΤΑΜΟ
χορταράκι που φυτρώνει κοντά στις ακρογιαλιές, σχεδόν δίπλα στη θάλασσα. Έχει ιδιαίτερη και έντονη γεύση. Συνήθως το κάνουν ξιδάτο ή σε άλμη, και το προσφέρουν ως μεζέ με ουζάκι. Άλλοι, προσθέτουν βλασταράκια κρίταμου στις ξιδάτες ελιές, γιατί τους δίνει όμορφο άρωμα. Προτού το βάλετε στο ξίδι ή το αλατόνερο, βράστε το δυο τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό για να φύγει η πικράδα του [Ειρήνη Π.]

Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα
Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...

Ψωμάκια μπύρας
Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....

Κοτόπουλο με κάρρυ
Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη μανιτάρια κομμένα σε φέτες μπιζέλια(1 χούφτα) 1 κρεμμύδι 2 κουταλάκια κάρρυ νερό για το ψήσιμο λάδι αλάτι πιπέρι...