ΚΡΙΤΑΜΟ

χορταράκι που φυτρώνει κοντά στις ακρογιαλιές, σχεδόν δίπλα στη θάλασσα. Έχει ιδιαίτερη και έντονη γεύση. Συνήθως το κάνουν ξιδάτο ή σε άλμη, και το προσφέρουν ως μεζέ με ουζάκι. Άλλοι, προσθέτουν βλασταράκια κρίταμου στις ξιδάτες ελιές, γιατί τους δίνει όμορφο άρωμα. Προτού το βάλετε στο ξίδι ή το αλατόνερο, βράστε το δυο τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό για να φύγει η πικράδα του [Ειρήνη Π.]

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Pesto

Υλικά: 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού 110 ml ελαιόλαδο 75 γρ. κουκουνάρια ή καρύδια 2 σκελίδες σκόρδο λίγο αλάτι 50 γρ. μαλακωμένο βούτυρο 50 γρ. πεκορίνο τριμμένο 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση:...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...