ΛΑΜΠΡΙΑΤΗΣ
φαγητό που γίνεται το Πάσχα στην Άνδρο και γίνεται απο το κουφάρι ενός κατσικιού ή αρνιού γεμιστό με ανδριώτικη γέμιση (χόρτα, αβγά, τυρί, μυρωδικά κλπ.), με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το χωριό, και με πιλάφι ρύζι που το ψήνουν μαζί με το "λαμπριάτη" στο φούρνο.

Ψωμάκια μπύρας
Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζά
Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 φέτες μπέικον 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 200ml κρέμα γάλακτος light 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. λάδι 3 πατάτες αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε...

Brownie (ατομικά)
Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...