ΜΑΝΤΕΜΙ
βαρύ υλικό με ιδιαίτερη αντοχή, από αυτό κατασκευάζονται μαγειρικά σκεύη. Θερμαίνεται πολύ γρήγορα και διατηρεί τη θερμοκρασία για πολύ ώρα. Το μαντεμένιο τηγάνι είναι ιδανικό για φαγητά που πρέπει πρώτα να τηγανιστούν σε ψηλή θερμοκρασία για να κάνουν κρούστα (σνίτσελ, λουκάνικα κλπ.)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΑΝΤΕΜΙ
Κοτόπουλο Σχάρας με Μανιτάρια
Υλικά: 4 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος, προτείνω τα Μιμίκος) 2 πράσινες πιπεριές 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια 1 φλιτζάνι σόγια sauce 1 κουταλάκι κάρυ ½ κουταλάκι ρίγανη Αλάτι, πιπέρι Χυμός από ένα λεμόνι 1/2...
Μοσχάρι au bleu
Υλικά: 4 φέτες φιλέτο μοσχάρι 1 μπουκάλι μπύρα Βελγίου 100 γρ ροκφόρ 30 γρ μαύρη ζάχαρη αλάτι πιπέρι 100 γρ κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Σε καυτή σχάρα από μαντέμι ρίχνουμε τα φιλέτα. Αλατίζουμε και τα...