ΣΙΚΟΡΕ
Είναι το ελληνικό \"κιχώριο\". Σαλατικό το οποίο μεγαλώνει υπογείως, γι\' αυτό και τα φύλλα του έχουν λευκό χρώμα με υποκίτρινη όψη στην άκρη. Αν είναι πράσινο στην άκρη, σημαίνει ότι έχει μείνει αρκετά στο φως (βλέπε ψυγείο super market) οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΙΚΟΡΕ
Σαλάτα με αντίβ (σικορέ)
Υλικά: 3-4 αντίβ (σικορέ) 1-2 σκελίδες σκόρδο 1 γενναία κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon (ξέρετε, την καυτερή) ξίδι (με εστραγκόν), ελαιόλαδο (η αναλογία είναι: 1 κουτ. σούπας ξίδι, 3 κουτ. σούπας...
Σικορέ με μπέικον
Υλικά για 4 άτομα 4 μέτρια κεφάλια σικορέ 8 φέτες καπνιστό μπέικον 3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο ξύλινες, μυτερές οδοντογλυφίδες Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Αφαιρούμε τα εξωτερικά...