WAFFLE

Τραγανό, λεπτό κέικ φτιαγμένο σαν τηγανίτα και ψημένο σε ένα ειδικό διπλής όψεως σίδερο με στρόφιγγα, δίνοντας του έτσι την χαρακτηριστική του επιφάνεια που μοιάζει με κερήθρα μελιού. Οι βάφλες, των οποίων η ιστορία ξεκινάει πολύ πίσω στην Ιστορία, τρώγονται με γλυκές ή αλμυρές επιστρώσεις. Οι Βελγικές βάφλες έχουν ιδιαίτερα μεγάλες και βαθιές κοιλότητες

ΓΛΥΚΑ

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά: 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1/2 κούπα αμύγδαλο καρβουντισμένο 2 βανίλιες 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ανθόνερο 4 κούπες αλεύρι [για όλες τις χρήσεις] 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...

ΓΛΥΚΑ

Μαρμελάδα Φράουλα

Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....