WALNUT(ΚΑΡΥΔΙ)
Δέντρο γηγενές στην Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Οι καρποί του εκτιμώνται εκ αρχαιοτάτων χρόνων. Καταναλώνονται σκέτοι, σε μορφή πίκλας, ή χρησιμοποιούνται για γλυκά ή αλμυρά παρασκευάσματα. Το λάδι του εκτιμάται για την ιδιαίτερη γεύση του. Τα τσόφλια του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή λικέρ (βλέπε brou)

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα
Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

Brownie (ατομικά)
Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...

Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα
Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...